Supralegalizări

Supralegalizări

Supralegalizarea este procedura de autentificare a actelor oficiale care urmează a fi folosite în ţările care NU sunt semnatare a Convenţiei de la Haga.

Supralegalizarea este un procedeu mult mai complicat decât apostilarea, deoarece necesită mai multe formalităţi, printre care vizele şi certificările instituţiilor române implicate, pentru ca documentele în final să fie supralegalizate prin secţia consulară a statului respectiv în România.

DOCUMENT EXPERT vă scutește de tot ce înseamnă birocraţie în relaţiile cu instituţiile statului român și consulatele țărilor implicate. Uitați de stresul cozilor la tot felul de birouri, noi facem absolut tot ce este necesar în vederea supralegalizării actelor românești pentru utilizare în străinătate. Simplu, rapid și fără bătaie de cap.

Vă propunem:
Vizarea documentelor originale în cadrul instituției emitente;
Traduceri autorizate (traducerea documentelor în limba statului în care vor fi utilizate);
Legalizarea documentelor traduse (pentru aplicarea supralegalizării, actele traduse trebuiesc legalizate la un notar);
Supralegalizare pentru țări care NU sunt membre ale Convenției de la Haga (pentru valabilitatea în altă țară a actului legalizat este necesară supralegalizarea semnăturii şi sigiliului notarului public de către Camera Notarilor si Ministerul Afacerilor Externe);
Supralegalizare la ambasada (vizarea documentelor la secția consulară sau misiunea diplomatică din România ale țării în care actul urmează a fi folosit);
Livrare acte prin curier (actele supralegalizate pot fi trimise prin curier la solicitarea clientului).

 

Vezi: Lista ţărilor care nu au semnat Convenţia de la Haga

Documentele cele mai des solicitate pentru supralegalizare în ţările ne-semnatare ale Convenţiei de la Haga fac parte din următoarele categorii: acte pentru muncă şi reşedinţă, acte de studii, precum diplomă de bacalaureat, certificate de calificare în diverse meserii, diplome de licenţă în vederea obţinerii contractelor de muncă; acte de stare civilă, precum certificate de naştere, de căsătorie, sentinţe de divorţ, atestate de cetăţenie, în vederea reşedinţei şi căsătoriei; acte juridice în scopul deschiderii filialelor şi societăţilor comerciale, procuri; caziere judiciare.

Vezi: Lista actelor care pot fi supralegalizate

Procedura de supralegalizare este solicitată mai cu seamă în ţări ca Canada, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Qatar datorită numărul mare de cetăţeni români care locuiesc în aceste state.